Bhan A :
beberapa keping biskut crakers
semangkuk air kosong
Bahan B (inti) :
1 cawan dgg kisar
1/2 bji bwag besar
1 sudu kecil lada sulah
2 bji telor
campurkan dgg kisar, bwg besar lada sulah, garam gula & perasa..msak sehingga dgg kisar btol2 msak..
(kalau nk cmpukan dgn karoot & kcg pnjg pon boleh)
Cara :
rendam biskut craker ke dlm mhkuk air kosong..kmudian tkan biskut bg mngurangkan kndungan air yg mresap..susun di dlm loyang yg sdh di sapu mnyak @ mjerin..penuhkan susunan..
pukul telo..dan cmpuran ke dlm bahan inti yg sdh di sejukkan..tuang ke ats susunan biskut crakers td..buat lapisan biskut craker diatas inti td..kemudian bakar pda suhu 180 drjh celcius slma 15-20 mnit..
Resepi bwg jeruk :
4 bji bwg merah di hiris nipis, msukkan ke dlm 1/2 cwan cuka..msukkan air gula & perasa serta sedikit pewarna merah. Biarkan smlman.
(murtabak sebelom msuk oven)
No comments:
Post a Comment