Followers

Thursday, June 27, 2013

Apple Crumble

Apple lg? okeh!

Bahan-bahan:

3 / 4 biji epal (hjau & merah )
1 sudu cinnamon powder
4 sudu besar gula perang


* 4 sudu majerin
   2 cwan tpung gandum
   4 sudu besar gula perang

Cara- cara :
Glisskan loyang dgn sapuan majerin...masukan epal yg sdh dipotong dadu..taburkan gula perang & cinnamon powder..ketepikan..
Cara membuat crumble:
masukkan majerin kemudian tepung..ramas adunan shingga mnjadi seakan2 berbiji2 @ crumble..masa mambancuh adunan..pastikan tgn kering..kemudian msukkan gula perang & ramas la shingga sebati..taburkan keatas epal td..pastikan crumble menutupi semua epal..bakar pd suhu 160 drjah celcius dlm msa 15-20 minit..shingga crumble keperang perangan..siap..


No comments:

Post a Comment