Followers

Monday, January 14, 2013

Puding Trifle

Hi.. jom kongsi resepi..

Bahan- bahan :

(A)
1 gulung swiss roll (ape2 perisa boleh)

(B)
1 tin susu cair
1 tin air
4 sudu tpung kastard (sukatan membukit)
3 sudu gula

(C)
1 tin fruit cocktail
1 tin peach

(D)
1 paket keristal jelly nona (strawberry)

Cara-cara :

potong swiss roll.. susun ke dasar bekas..basahkan kek dgn air dr buah koktail..

                                          saya guna kek kenduri kawin..heheheh

Campurkan semua bahan B..kemudian msak mngunakkan api sederhana..sentiasa kacau shingga kastard mnjadi pekat & berkilat..



Kemudian..tuangkan ke atas kek yg telah di susun td..



Langkah seterusnya...susun buah peach & koktail ke atas kastard td..


kemudian, tuang kristal jelly (saya guna brand NONA) ke atas buah koktail..pastikan kastard blom btol2 keras..klu keras..jelly xbrcntum dgn kastard..


Siap..msukkan dlm peti ais..enak di makan sejuk..=))

No comments:

Post a Comment